Strategisk sparring

 

Lægaard Management A/S tilbyder rådgivning og værktøjer til at udvike din virksomhed til en vindervirksomhed gennem en klar strategi.  Vi udfordrer, faciliterer og inspirerer til vindervirksomheders strategi. Vi yder strategisk rådgivning på bestyrelses- og direktionsniveau. Vi har medvirket i mere end 300 strategiprocesser i danske virksomheder og samlet nogle af erfaringerne i bogen Strategi i vindervirksomheder.

 

JL Energi 2 Edit

GPV Groups medarbejdere fra Thailand og Danmark træner i hvor stor og stærk deres strategi er blevet.

De tre lag i strategiprocessen

Klik på ringene for at læse mere.

 

Vi tilbyder strategisk rådgivning og bestyrelsesarbejde ud fra en blanding af erfaringer fra strategiske forandringsprocesser, omfattende viden om og erfaring med bestyrelsesarbejde og et samarbejde på et sæt af vinderværdier samt et omfattende netværk.

Vores rådgivning er baseret på egne koncepter, modeller og værktøjer som vi har prøvet af i praksis mange gange. Vi ved de virker. Vi mestrer både de klassiske og moderne strategimodeller og -processer.

Vi designer i fællesskab en strategiproces, hvor vi i fællesskab vurderer virksomhedens strategiske niveau og fastlægger den fremtidige retning med vision, mission, værdier og strategiske mål. I får overblik, inspiration og værktøjer og bliver dermed bedre klædt på til det fremadrettede strategiarbejde.

Vindervirksomheder udvikles gennem en strategiproces, som tilbydes i følgende udgaver: basis, sølv eller guld. Kontakt os og hør nærmere om, hvad der skal til for at blive en Vindervirksomhed ®.

Arbejdet udmøntes i en ny forretningsmodel med et strategikort over de vigtigste fokusområder med hver deres målepunkter og initiativer.

 

Hvad opnår I ved en strategi?

Det vigtigste for os ved udarbejdelse af en strategi sammen med jer er, at I opnår:

• Forretningsudvikling, der skaber mere værdi for kunder og ejere
• Fælles mål
   - Fælles fodslag internt i ledergruppen
   - At kunne delegere opgaver til resten af holdet
• Ledelsen får fælles fokus og overblik
• At hver leder og medarbejder kender dine udfordringer
   - At kunne nå sine resultater på en normal arbejdsuge
• Stærk intern kommunikation
• Større afkast og risikospredning

 

Strategiprocessens forløb

Struktur I Strategi - Den Røde Tråd -02

 

Undervejs lærer i strategisproget

Det er vigtigt, at I lærer strategisproget, så I har et fælles grundlag for at tale om virksomheden. Den korte udgave er, at I lærer de vigtigste strategiord:

Værdier… hvordan vi vil behandle andre

Mission… kridter banen op, så det er klart hvem, hvad og hvordan

Vision… beskriver vores langsigtede kurs

Strategiske mål… de vigtigste mål vi har fokus på, samlet i et strategikort

Strategi… beskriver hvordan vi vil nå målene

Handlingsplaner… køreplaner for indsatserne

Kommunikationsplan…drejebog for kommunikationen til medarbejderne

 

Sparring til strategiske udfordringer

Som virksomhedsleder står du ofte i særlige udfordringer, som generationsskifte, salg af virksomheden, analyse af branchen, behov for en ny forretningsmodel eller behov for at komme videre til næste trin i virksomhedens udvikling. Ønsker I strategisk rådgivning og sparring til en sådan udfordring, tilbyder vi strategisk sparring ud fra vores erfaringer med sådanne udfordringer.

 

Kort og klar rapportering af resultaterne

Forlang en kort og klar rapportering af resultaterne af det strategiske arbejde. Vær klar og lad være med at pynte på rapporteringen. Figuren nedenfor viser hvad der sker, hvis dine rapporter er virkelighedsfjerne: du opdager ikke selv den skjulte krise og derefter går du videre med en krisefornægtelse og havner så i et "reality gab".

Realitetsgabet