Lystrup Fjernvarme: Bestyrelsen sætter den strategiske retning

Bestyrelsen sætter den strategiske retning

Da direktør Poul B. Schou samlede sin bestyrelse for Lystrup Fjernvarme til workshop om den kommende strategi i september 2015 i virksomhedens mødelokale fremlagde Jørgen Lægaard forslag til en ny strategi for virksomhedens bestyrelse. Branchen er under forandring samtidig med at EU har sat ambitiøse mål for europæiske energisektorer i de kommende år frem til 2035.

Den nye strategi skulle lægge en ny strategisk kurs for virksomheden. Efter sin tiltrædelse har Poul B. Schou arbejdet med analyser af kundernes tilfredshed, medarbejdertilfredshed og økonomistyring. Grundlaget for en ny strategi var dermed lagt.

Jørgen Lægaard gav først sit bud på virksomhedens kondital ud fra en vurdering af virksomhedens forretningsmodel og inviterede derefter bestyrelsen med i arbejdet om en ny vision og mission samt tre strategiske mål. Bestyrelsen arbejdede aktivt og godt og sammen fandt vi den strategiske retning. Derefter arbejdede bestyrelsen med virksomhedens afgørende Must-Win-Battles. Det lykkedes bestyrelsen, at finde fem Must-Win-Battles, hvoraf fire var slag, der skal vindes og den femte var mere ”nice to have” ud fra branchens udvikling.

Sammen med bestyrelsen og Jørgen Lægaard er fundamentet nu skabt for at medarbejderne og jeg selv kan eksekvere strategien

- Poul B. Schou, direktør for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A.