Et trin op på udviklingsstigen

 

Efter fem coachingsessioner og en masse svære spørgsmål fra Jørgen Lægaard blev Charlotte Jepsen klar over, hvordan hun skulle indrette sit arbejdsliv. Løsningen var at lave klare aftaler med kolleger og familie.

For snart 75 år siden stiftede Charlotte Jepsens farfar Hornsyld Købmandsgaard A/S, der handler med varer til landbruget. I dag er Charlotte Jepsen HR-ansvarlig i virksomheden, der stadig er i familiehænder. Men at videreføre familievirksomhedens ånd og arbejde tæt sammen med sin familie til daglig kan være udfordrende. Blandt andet derfor søgte Charlotte Jepsen afklaring gennem et coachingforløb med Jørgen Lægaard.

- Det var hårdt. Jørgen stillede alle de rigtige og svære spørgsmål, og hver gang gav overvejelserne mig en frygtelig hovedpine. Men jeg var så klar til at udvikle mig professionelt, at jeg hang i og klarede mig gennem hovedpinerne, siger Charlotte Jepsen.

Mål, barrierer og midler

I fem coachingsessioner over to måneder fokuserede Jørgen Lægaard og Charlotte Jepsen på, hvordan hun skulle få gennemslagskraft i det daglige arbejde og blive bedre til at føre sine idéer ud i livet.

De første to sessioner foregik på

tomandshånd, mens de sidste tre involverede Charlottes chef og en tredje kollega.

- Jørgen bad mig hele tiden om at sætte ord på mine mål, de barrierer jeg stod overfor, og de midler jeg skulle bruge for at overvinde disse barrierer. I processen med at formulere mine professionelle mål blev jeg mere og mere bevidst om dem, og det gik langsomt op for mig, at målene var inden for rækkevidde, og at jeg allerede havde de redskaber, jeg skulle bruge for at nå dem, forklarer Charlotte Jepsen.

Klare aftaler med kollegaer

- Jeg har altid været god til at strukturere mit arbejde. Men på Købmandsgården oplevede jeg ofte, at jeg måtte give afkald på strukturen, og det frustrerede mig. Gennem coachingforløbet indså jeg, at for at kunne integrere planlægningen og strukturen i mit arbejdet igen, var jeg nødt til at indvie kollegerne i mine planer og lave mere faste aftaler med dem, siger Charlotte Jepsen.

Siden coachingforløbet med Jørgen Lægaard er Charlotte blevet mere bevidst om, hvordan hun strukturerer sin hverdag. Hun laver klare aftaler med sine kolleger og familiemedlemmer, og hun forklarer altid andre, hvad hun kan og ikke kan være med til.

Når hverdagen lykkes

- Den store forskel på mit arbejde før og efter coachingen, er, at tingene i dag lykkes for mig. Jeg føler langt oftere end før, at mine idéer bliver til virkelighed, og at mine ønsker bliver realiseret. Det hele skyldes, at jeg har fundet ind til nogle ressourcer, som jeg havde glemt jeg havde, siger Charlotte Jepsen og fortsætter:

- Coachingforløbet med Jørgen Lægaard har uden tvivl flyttet mig meget. Men jeg er selvfølgelig ikke færdig med at udvikle mig, og jeg får helt bestemt lyst til at stige et trin højere op på udviklingsstigen senere i mit liv. Men for nu er jeg glad for at være sluppet for hovedpinerne og samtidig være nået så langt. To ting, jeg har lært, er: udvikling er hårdt arbejde, men det betaler sig, slutter hun.

Charlotte Jepsen Knigge
Tlf.: 72147004
E-mail: cj@hk-hornsyld.dk