Strategi i vindervirksomheder: Ny rejsebeskrivelse i fire etaper

Af Jørgen Lægaard, d. 29. april 2015

Strategiens -fire -hovedfaser
 

Lægaard Management A/S tilbyder rådgivning og værktøjer til at udvike din virksomhed til en vindervirksomhed gennem en klar strategi. Vi udfordrer, faciliterer og inspirerer til vindervirksomheders strategi. Vi yder strategisk rådgivning på bestyrelses- og direktionsniveau. Vi har medvirket i mere end 300 strategiprocesser i danske virksomheder og samlet nogle af erfaringerne i bogen Strategi i vindervirksomheder.

Vores løfte

Vi tilbyder jer en effektiv strategiproces ud fra vores erfaringer fra strategiske forandringsprocesser, omfattende viden om og erfaring med bestyrelses- og ledelsesarbejde, et samarbejde på et sæt af vinderværdier samt et omfattende netværk.

Vores rådgivning er baseret på egne koncepter, modeller og værktøjer som vi har prøvet af i praksis mange gange. Vi ved de virker og oplyser gerne referencer. 

Vi designer i fællesskab en strategiproces, hvor vi i fællesskab vurderer virksomhedens strategiske niveau og fastlægger den fremtidige retning.

Igennem strategien er vi nu samlet som ét hold med ét fælles mål. Vi har lært værdien af synliggørelse, som betyder, at alle ved hvor vi står i dag og hvor vi skal hen i morgen.

- Kasper Nørgaard, adm. direktør, Samson Pumps A/S
Hvad opnår I ved en strategi?

Det vigtigste for os ved udarbejdelse af en strategi sammen med jer er, at I som virksomhed opnår:

• Forretningsudvikling, der skaber mere værdi for kunder og ejere
• Fælles mål:
• Ledelsen får fælles fokus og overblik

Kommunikation af strategien

Vi arbejder ud fra, at I alle er bevidste om, at ordene i strategien skaber virkelighed. Vi lægger vægt på, at lederne bliver klædt på til at turde stå der på ølkassen og formulere sig frit om strategien. Når I gør det uden et manuskript virker I og jeres strategi troværdig og effektfuld.

Med en sikker fornemmelse af strategien gennem arbejdet, over flere faser, er det sjældent, at ledere behøver at lede efter ordene til kommunikation af strategien.

Lederne lærer at forstå, hvad strategi-sproget gør ved folk: Det handler om gennem kommunikation af strategien, at skabe de rigtige billeder. Billeder som medarbejderne kan identificere sig med, og som viser, hvor vi er på vej hen. Se på ordet ”motivere”. Det består af navneordet motiv, og det er et billede. Det er de billeder, som dukker op inde i hovedet på os mennesker, der motiverer os. En leders opgave er at skabe billeder.