Fysisk træning forbedrer resultater på jobbet

Af Jørgen Lægaard, d. 30. august 2013

Sætter du tid nok af til den daglige motion midt i en travl hverdag? Ny forskning viser, at en daglig løbetur eller lignende kan forbedre dine præstationer på jobbet. Forskningsresultaterne peger desuden på, at du samtidig kan reducere dit stressniveau.

Løber

Mange studerende sveder før eksamen og vi husker alle den situation. Nu ved vi, at de studerende, der også træner fysisk, har en fordel ved eksamensbordet. Det fremgår af en undersøgelse præsenteret på årsmødet i American College of Sports Medicine i Baltimore.

Et studie af 266 studerende viste højere karakterer i gennemsnit blandt de studerende, der trænede fysisk i minimum 20 minutter om dagen. Fysisk træning var defineret som en træningsintensitet på 7-8 på en skala fra 1 til 10.  Du kan kende intensiteten på, at du ved moderat træning kan tale, mens træningsintensitet på 7-8 gør det svært at sige mere end blot nogle få ord uden at hive efter vejret.

Undersøgelsen tager også højde for alder, køn og studietid og når der tages hensyn til disse er resultatet, at studerende med fysisk aktivitet i 20 minutter om dagen, syv dage om ugen, i gennemsnit scorer 10 % højere end deltagere uden fysisk aktivitet.

Forskeren bag undersøgelsen, Joshua Ode, Ph.D., mener, at undersøgelsen styrker opfattelsen af, at en daglig træning reducerer stress, forbedrer præstationerne og forøger oplevelsen af veltilpashed.

Uddannelse er naturligvis et must at have.  Derudover tror jeg på, at vi i vores arbejde også bliver styrket af den fysiske træning. Vi har i vores praktiske arbejde rigtig mange situationer, der kan sammenlignes med en eksamen. Det gælder f.eks. når vi udvikler en ny strategi og søger at finde en mening med den, når vi skaber motivation og ejerskab hos medarbejderne og sammen skaber strategisk handlekraft. Det har ofte været givtigt for mig at forlade det mentale arbejde med en strategi og løbe en tur. Når jeg er tilbage i strategiarbejdet kan den fysiske træning sagtens forbedre præstationen i niveauet med de 10 % som undersøgelsen fra Baltimore peger på.

Jeg tror også, at inspirationen fra sporten giver et yderligere drive i indsats og resultater. I dag er sporten en vigtig del af mit brændstof. Sporten lærte mig, at vi er ikke bedre end vores sidste præstation - hverken på fodboldbanen eller i bestyrelseslokalet. Og at være ydmyg over for, at de gode resultater vi har i dag ikke er ensbetydende med, at de kommer igen i morgen.

Samlet set kan inspirationen fra sporten og den fysiske træning give mig 30 % mere indsats og bedre resultater.