Sortimentsløsninger til byggeriet med fokus på bæredygtighed

Udvikling sammen med ambitiøse kunder

Som en del af byggebranchen ønsker Roliba at levere optimale sortimentsløsninger med fokus på bæredygtighedsdata og initiativer. Roliba udvikler sig i samme retning som vores ambitiøse kunder, samtidig med at have fingeren på pulsen når det kommer til samfundsudvikling.

Niels

Det vigtigt for Roliba at se fremad og lade den grønne omstilling guide virksomhedens forretningsudvikling.

Direktør Niels Sunke, Roliba A/S

Bæredygtighedsstrategi skal ikke kun gavne Rolibas forretning, men også vores samfund, så vi kan opnå en bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten.

I 2023 begyndte bestyrelse og direktion at implementere tiltag for at identificere miljø- og samfundsmæssige påvirkninger med det formål at minimere virksomhedens miljøpåvirkning.

Roliba har derfor ansat medarbejder dedikeret til arbejdet med bæredygtighed. Så samtidig opretholder Roliba den høje kvalitet og service, som vores kunder forventer. Dette betyder, at virksomheden konstant arbejder på at optimere processer for at reducere spild og ineffektivitet

"Alle Rolibas medarbejdere er engagerede i at løfte bæredygtigheden i fællesskab og bestyrelsen ønsker at være transparente ved at dele vores nøgletal og fokusområder", siger bestyrelsesformand Jørgen Lægaard.

Anstændige jobs

Roliba arbejder aktivt med SDG mål # 8 for at fremme økonomisk vækst og anstændige jobs for alle. Roliba har ikke haft arbejdsulykker i 2023. Dette er et tal, vi stræber efter at gentage i 2024.

Verdensmaal -ikon -08

Desuden har Roliba registreret en medarbejderfastholdelse på 93,5%, hvilket svarer til én fratrådt medarbejder i 2023. Arbejdet med fastholdelse af medarbejdere fortsættes i 2024.

Roliba har særligt fokus på SDG-mål 8.5 hvor vi fremmer beskæftigelse blandt personer, der har behov for alternative ansættelsesvilkår.Denne indsats omfatter medarbejdere af alle køn og aldre.

Reducerer affaldsmængden betydeligt

Roliba har arbejdet målrettet med at begrænse plastikaffald og har erstattet det med mindre mængder pap og/eller papir. Vi har reduceret vores årlige plastikforbrug med over 4000 m² samt ca. 150 kilo plastikkort til ophængning (sammenlignet med 2022), hvilket svarer til næsten en fodboldbane af plastik. Plastforurening har i mange år været et stort samfundsproblem. Størstedelen af plastemballage kan tage op til 1000 år at nedbryde, med stor risiko for at efterlade mikroplast, som har negative konsekvenser for både mennesker og dyrelivet på land og i havet.

Udover plastik har vi også fokuseret på at reducere vores papaffald. Når vi modtager produkter i papkasser, genbruger vi dem som pakkefyld. Vi har investeret i en papmakulator, der hjælper os med at omdanne, hvad der ellers ville være papaffald, til beskyttelsesmateriale til vores forsendelser. På denne måde beskytter vi vores produkter under transport, samtidig med at vi forlænger levetiden for papmaterialet.

Indsatsen på dette område har ikke kun bidraget til en betydelig reduktion af affald, men har også reduceret vores indkøb af forsendelsesmaterialer.