Sander Design A/S - Fra andedammen til den store verden

 

Hos Sander Design er der plads til humor, og det er muligvis en af årsagerne til, at det er gået rigtig godt for virksomheden. En anden årsag er Jørgen Lægaard, som er bestyrelsesformand, og som har hjulpet virksomheden med en række vigtige beslutninger – blandt andet i forbindelse med etableringen af en produktion uden for Danmarks grænser

Siden Torben Sander startede virksomhed med sin far i 1985, er det gået forrygende. Virksomheden, Sander Design, som laver displayløsninger til detailindustrien, har i dag over 50 medarbejdere, en afdeling i Litauen og store mærkevarefirmaer som kunder.

- Da vi ønskede at sætte yderligere fokus på vores salgsaktiviteter, bad jeg Jørgen Lægaard om at blive vores nye bestyrelsesformand. Jeg vidste, at han havde stor erfaring med at løfte virksomheders salgsorganisation, så han var den helt rigtige person for vores virksomhed, forklarer Torben Sander og fortsætter: Det viste sig, at være det helt rigtige valg. Udover at vi har fået løftet vores salgsindsats betydeligt, har Jørgen også hjulpet os med at komme ud i verden.

Da Jørgen trådte ind i vores bestyrelse, rodede vi stadig rundt i den lokale andedam. Men for at følge med vores store kunders behov, var vi nødt til at opgradere produktionen og flytte dele af den til udlandet. Jørgen havde gode kontakter i Litauen, og det er i høj grad hans fortjeneste, at vi har en velfungerende fabrik dernede i dag. Det var så at sige ham, der fik os med ud i den store verden.

- Torben Sander, direktør Sander Design A/S
En struktureret tilgang

Torben Sander beskriver sig selv som et praktisk begavet menneske, der er god til at føre ting ud i livet. Men struktur er ikke det, han er dygtigst til, og han har derfor stor glæde af Jørgen Lægaards strukturerede tilgang til virksomhedsdriften.

Jørgen er teoretisk velfunderet, men han har modsat så mange andre også en masse erfaringer at trække på. Han er en ”to do” mand med noget at have det i, og han ved lige præcis, hvordan man skal stramme tøjlerne for at styre virksomheden i den rigtige retning.

- Torben Sander, direktør Sander Design A/S
Ikke for erfaren til at lære nyt

En gang om måneden mødes Sander Designs bestyrelse, som ud over Jørgen Lægaard og Torben Sander også tæller virksomhedens salgsdirektør og Torben Sanders far, som også var med til at stifte virksomheden.

- Før hvert møde går Jørgen Lægaard altid lige en runde i virksomheden for at snakke med medarbejderne. På den måde får han alle historierne med og har en bedre fornemmelse af, hvordan det går hos os. Det er vigtigt for at kunne tage del i møderne, forklarer Torben Sander, som tilføjer, at det ikke kun er Sander Design, der lærer noget af Jørgen Lægaard:

- Jeg vil betegne mig selv som et lunt menneske. Jeg styrer mit firma med humor og har oplevet, hvordan et smil kan åbne mange døre. Det ved jeg, at Jørgen respekterer, og jeg tror endda, at han har taget lidt ved lære af mig. Han er ikke så erfaren, at han ikke kan lære noget nyt, og det synes jeg er meget sympatisk, slutter han.

Torbensander

Torben Sander: torben@sander-design.dk