GØMA på vej mod nye mål

 

GØMA på vej mod nye mål

Efter et års prøvetid som strategikonsulent blev Jørgen Lægaard valgt som bestyrelsesformand for GØMA i Viborg. Forarbejdet som strategikonsulent blev brugt til sammen med den daglige ledelse at udarbejde en strategi for Gøma.

På den måde blev den daglige ledelse trænet i redskaber til, hvordan en ledergruppe kan samle udfordringer op og handle på dem og blive skarpere på at sætte mål og nå målsætningerne.

Som bestyrelsesformand stillede Jørgen Lægaard spørgsmålet: ”Hvad bliver det næste store hos GØMA – eller med andre ord, hvad bliver vækstmotoren fremover?”. På de første møder fandt bestyrelsen frem til at organisationens store viden og erfaring har gjort virksomheden til de førende specialister inden for naturgødning i Skandinavien. Bestyrelsen drøftede, hvordan den nuværende position som forhandler og servicevirksomhed kan udnyttes til vækst og udvikling qua specialist-kompetencerne. Bestyrelsen besluttede derfor at igangsætte pilotprojekter med egenproduktion af maskiner inden for dette forretningsområde. De første pilotprojekter blev vældig godt modtaget på markedet og bestyrelsen udvidede derfor kravene til vækst med stor lønsomhed. Så anden bølge indeholdt også ”produkt-cost-out” initiativer til forbedringer af produkternes lønsomhed. Som bestyrelse lærte vi undervejs, at sådan en vækstmotor også stiller nye krav til organisationen og GØMA etablerede dertil en særskilt teknisk afdeling både med ansvar for kvaliteten af de producerede produkter og rentabiliteten på egenproduktionen.

Forleden samlede virksomhedens ejerkreds op på udviklingen med disse ord:

GØMA er på vej mod nye mål!