Danvit når ambition 2020

 

Danvit præsenterede forleden årsregnskab for 2020, hvor der igen var fremgang på både top- og bundlinje, som der har været hvert år i strategiperioden 2015-2020. Resultat før skat udviklede sig til 3,8 mio. kr. og årets resultat nåede for første gang over 3 mio. kr.:

Case 2021-2

"Vi er kommet godt igennem 2020. Vi skulle et stykke ind i året, før vi for alvor kom til at mærke tingene blive vanskelige. Vi er lykkedes med at vækste i Danmark og faktisk også i udlandet, selvom det har været vanskeligt", siger Bjørn Asmussen. Direktøren henviser til udbruddet af afrikansk svinepest, som har ramt flere af Danvits eksportlande. Samtidig har coronakrisen forpurret mulighederne for møder og tilstedeværelsen på messer i løbet af året.

Danvit Serbien, som rådgiver og forhandler foder til serbiske svineproducenter, fik et positivt driftsresultat i 2020. Derved når Danvit sin egen ambition om breakeven i datterselskabet.

"Det er vanskeligt at entrere et land, der er meget anderledes end Danmark, og de er også udfordret af lave svinepriser, men vi ser store perspektiver i Serbien. Det kan blive lige så stort, som vores ambitioner på det danske marked", siger Bjørn Asmussen.

Hos Danvit vil vi nu udbrede konceptet til flere lande. Situationen kan være forskellig fra land til land, men de serbiske erfaringer tager vi med os videre og bruger til vores næste skridt. Det vil hjælpe os til en mere effektiv proces og begrænse lærepengene. Vi er på udkig efter nye lande, hvor en lignende konstellation ligesom Danvit Serbien kan etableres.En række kriterier skal opfyldes, før et land kan være interessant. Landene skal først og fremmest have en stor sobestand og samtidigt være i vækst. Bjørn Asmussen ønsker ikke at konkretisere, hvilke lande han ser på nu, men kriterierne opfyldes i blandt andet Østeuropa.