Danvit A/S etablerer stærkt salgsteam

 

En ny vækststragi for Danvit omfatter udover flytning af virksomheden til større lokaler med let adgang til motorvej E45 også opbygning af et kompetent salgsteam og et leverandørnetværk med fokus på leveringssikkerhed og kvalitet.

Danvit A/S, der leverer kundespecifikke foderløsninger til danske svineproducenter, er i gang med at udvide salgsorganisationen og etablere forhandlernet i udlandet.

Danvit A/S gennemfører en intern uddannelse af alle sælgere, så hver sælger bliver nysgerrig efter at forstå svineproducentens person og situation. Hos Danvit vurderer vi, at denne evne til indlevelse er afgørende. Og så gør det jo heller ikke noget, at alle Danvit-sælgere er specialister i at sammensætte den rigtige foderløsning.

- Det første skridt i udlandet er taget i Italien, hvor vi har opbygget et forhandlernetværk gennem grovvareforretninger, fortæller Jørgen Lægaard, som er ny bestyrelsesformand for Danvit A/S.

- Vi er startet forsigtigt ud og betragter det som et pilotprojekt. Men nu er vi klar til at etablere et forhandlernet i Polen, og derefter er det planen at vi etablerer os i flere lande.

Jørgen Lægaard er aktiv bestyrelsesformand i ti andre virksomheder og samtidig strategisk rådgiver for en række danske virksomheder. Han har inden sin tiltræden arbejdet i et halvt år på en ny vækststrategi frem mod 2020 sammen med Danvits stiftere, Morten Gregaard og Henning Sørensen.

- Mens vi herhjemme har direkte kontakt til kunderne i form af større svineproducenter, vil vi i udlandet benytte et samarbejde med grovvarevirksomheder til at få vores løsninger ud til svineproducenterne, fortæller Jørgen Lægaard.

Ifølge den nye strategi for Danvit skal halvdelen af omsætningen komme fra de udenlandske aktiviteter i 2020.

- Som en del af vores vækststrategi vil vi også opkøbe et par andre virksomheder i Danmark, siger Jørgen Lægaard og antyder, at der er gang i forhandlinger, som han ikke kan sige noget om på nuværende tidspunkt.

Samtidig er det besluttet at flytte virksomheden til nye, større lokaler fra havneområdet i Aarhus til området mellem Tilst og Sabro, hvor Viborgvej krydser motorvej E45.

- Det gør vi både for medarbejdernes og kundernes skyld. Vi får næsten direkte adgang til motorvejen, og slipper dermed for at bruge meget tid på at komme ind til Aarhus havn, hvor trafikken kan være en udfordring, siger Jørgen Lægaard.

Flytningen sker allerede i løbet af sommerferien. Desuden er Danvit omdannet fra et anpartsselskab til et A/S, hvor Morten Gregaard er administrerende direktør.

Ifølge Jørgen Lægaard er selskabets vision at være den mest troværdige leverandør af kundespecifikke foderløsninger til danske og udenlandske svineproducenter med fokus på høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Filosofien er, at foderet aldrig må blive den begrænsende faktor for vækst hos svineproducenten.

- Og som et led i vores nye strategi vil vi også bevise effekten af vores produkter. Derfor er vi i gang med at sætte et forsøg i gang hos en større svineproducent.

- Som led i den nye vækststrategi får Karsten Nordestgaard Andersen nu ansvaret for virksomhedens salg og markedsføring i Danmark. Han startede hos Danvit i 2014 og udnævnes nu til salgschef og optages som medejer og bestyrelsesmedlem i virksomheden. Karsten tilfører samtidig kompetence og erfaring med salg efter CRM-filosofien fra sin ansættelse hos Nykredit, siger Jørgen Lægaard.

Virksomhedens bestyrelse består udover de to nævnte af Morten Gregaard, Henning Sørensen og Peter Boilesen.