Motor-Depotet A/S: Bestyrelsen indtager broen på skibet

Af Jørgen Lægaard, d. 6. april 2017

I bestyrelsen for Motor-Depotet A/S igangsatte vi for et års tid siden en strategiproces for at finde en ny forretningsmodel og nye fokusområder.

Bestyrelsens udfordring var, at Motor-Depotet udvidede til tre bilmærker: Opel, Suzuki og Mitsubishi. Samtidig havde bestyrelsen brug for at finde virksomhedens fremtidige strategiske roller: Hvordan vil vi fordele fokus på at sælge de nye biler, på at være brugtvognsforhandler, som bank og som serviceværksted. For hver af disse roller fastlagde vi nuværende og fremtidige indtægtsstrømme. Vi benchmarkede med kolleger i branchen.

Virksomheden fik nu en ny strategi med fokusområder inden for bl.a. målstyret salg, kundetilfredshed og digitale strategier.  Bestyrelsen fandt samtidig sin nye arbejdsform ved at koncentrere arbejdet omkring de strategiske fokusområder.

På den måde har vi i bestyrelsen placeret os på kommandobroen på skibet med god kontakt til dækket og maskinrummet. Bestyrelsens strategiarbejde har givet os den optimale position for at navigere rettidigt og afrapportere professionelt. Strategien gør det nu lettere for os at støtte organisationen, når der opstår behov for det. Direktøren har afstemt forventningerne med bestyrelsen til vigtigste områder, som han og ledergruppen arbejder med.

Samtidig har vi den glæde, at det samtidigt går godt og virksomheden har netop offentliggjort regnskab for 2016, der blev det bedste nogensinde.